Practica varje tisdag

practica

Vi anordnar en practica varje tisdag på Hemgården, Saltängsgatan 7 i Norrköping.
Vanlig practica är gratis för medlemmar och tillfälliga gäster.
Vi träffas och dansar under enkla förhållanden. Man får gärna be mer erfarna dansare om hjälp om man vill förbättra någon figur man övar på.

Den första practican för våren hålls tisdagen den 17 januari 2017 och den sista 13 juni med uppehåll 6/6 pga nationaldagen. Vi ska försöka hitta ett bra ställe att vara utomhus och dansa på den 13 juni, vi återkommer med mer info när vi har detaljerna klara.
Tisdagar kl 19:00 – ca 21:00.

Vissa tisdagar under terminen har vi workshops med något speciellt tema. Man bör ha gått minst en nybörjarkurs i tango för att delta på dessa workshops. Då börjar kursen 18:30 och slutar ca 20:00. Därefter dans till ca 21. Pris 100 kr per person som betalas på plats. Ingen anmälan behövs.

Bert-Ola Bruce – Tango/Milonga

Vårterminen 2017 håller Bert-Ola Bruce workshops under 2 tisdagar: 14/2 och 25/4 som handlar om tango eller milonga på olika sätt. Kl 18:30 – 20.00.

Liis Danielsson – Kroppsmedvetenhet

Liis Danielsson håller workshops 2 tisdagar under våren: 21/3 och 9/5 som kommer handla om kroppsmedvetenhet och balans. Kl 18:30 – 20.00.

Kroppsmedvetenhet för tango
Workshopen baseras på kroppsmedvetenhet genom Basal Kroppskännedom (BK), som är en sjukgymnastisk metod där man arbetar med enkla rörelseövningar. Rörelserna syftar till att locka fram det mest funktionella sättet att använda kroppen. Ett annat syfte i BK är att stärka förmågan till medveten närvaro – att vara ”här och nu”.  Upplevelserna i kroppen är ankaret för närvarokontakten. Under workshopen kommer vi kommer att träna medvetenhet, närvaro, balans, stabilitet, mjukhet i rörelsen, flödet och andningen. Medvetenhet om din egen kropp ger dig ökade förutsättningar att kommunicera i tango.

Peter Svensson – Vals

I maj kommer Peter Svensson hålla i 2 ws med tema vals, 16/5 och 23/5.Kl 18:30 – 20.00.

Varmt välkomna.

b-o-bpeter-svensson

Posted under: Kalender, Practica

Tagged as: , , ,